Potrawka z fasoli do chleba

Szybkie, pożywne, nietypowe danie z białej fasolki.



Składniki:

10 dag wędzonego boczku,
1 cebula,
1 czerwona papryka,
1 puszka białej fasolki,
1 pomidor,
5 dag żółtego sra,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
2 łyżki białego wytrawnego wina.

Wykonanie:

Boczek pokroić, obsmażyć na patelni i wyjąć. Cebulę i paprykę pokroić i podsmażyć na tłuszczu z boczku. Dodać z  powrotem podsmażony boczek, odsączoną fasolkę, pokrojony pomidor, kawałki sera i przyprawy do smaku. Następnie podlać winem, przytrzymać na wolnym ogniu pod przykryciem do rozpuszczenia się sera. Podawać na ciepło z pieczywem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz