Pasztet twarogowy z dodatkiem papryki

Przepis idealny dla osób nie przepadających za mięsnymi dodatkami do pieczywa. Tak przygotowany pasztet wegetariański będzie smakował na pewno nawet mięsnym smakoszom.



Składniki:

70 dag twarogu
1 łyżka masła
2 jajka
4 zielone papryki
1 brokuł
¾ szklanki zielonych oliwek
sól czosnkowa do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
tłuszcz do formy

Wykonanie:

Masło stopić i ostudzić. Twaróg zmielić. Papryki dokładnie oczyścić i drobno posiekać. Brokuł zagotować i osączyć. Oliwki również drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki, dodać jajka, masło, przyprawić do smaku według uznania. Przełożyć do formy posmarowanej olejem. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz