Potrawka z fasoli do chleba

Szybkie, pożywne, nietypowe danie z białej fasolki.



Składniki:

10 dag wędzonego boczku,
1 cebula,
1 czerwona papryka,
1 puszka białej fasolki,
1 pomidor,
5 dag żółtego sra,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
2 łyżki białego wytrawnego wina.

Wykonanie:

Boczek pokroić, obsmażyć na patelni i wyjąć. CebulÄ™ i paprykÄ™ pokroić i podsmażyć na tÅ‚uszczu z boczku. Dodać z  powrotem podsmażony boczek, odsÄ…czonÄ… fasolkÄ™, pokrojony pomidor, kawaÅ‚ki sera i przyprawy do smaku. NastÄ™pnie podlać winem, przytrzymać na wolnym ogniu pod przykryciem do rozpuszczenia siÄ™ sera. Podawać na ciepÅ‚o z pieczywem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz