Pasztet wegetariański z fasoli jaś

Kolejna pyszna propozycja domowego pasztetu wegetariańskiego.



Składniki:

2 szklanki fasoli JAŚ
2 cebule
30 dag pieczarek
2 czerstwe bułki
1 jajko
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
olej do formy

Wykonanie:

Fasolę namoczyć dzień wcześniej, następnie ugotować do miękkości i zmielić. Pieczarki drobno posiekać z cebulą i udusić z odrobiną oleju. Bułki namoczyć, dobrze odcisnąć i połączyć z pieczarkami, zmieloną fasolą, jajkiem i przyprawami do smaku. Wymieszać dokładnie masę i przełożyć do natłuszczonej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około godzinę.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. każdy mięsożerca na pewno by się nim zajadał, pasztety z fasoli sa pyszne!

    OdpowiedzUsuń