Kolejna pyszna propozycja domowego pasztetu wegetariańskiego.
Składniki:
2 szklanki fasoli JAŚ
2 cebule
30 dag pieczarek
2 czerstwe bułki
1 jajko
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
olej do formy
Wykonanie:
Fasolę namoczyć dzień wcześniej, następnie ugotować do miękkości i zmielić. Pieczarki drobno posiekać z cebulą i udusić z odrobiną oleju. Bułki namoczyć, dobrze odcisnąć i połączyć z pieczarkami, zmieloną fasolą, jajkiem i przyprawami do smaku. Wymieszać dokładnie masę i przełożyć do natłuszczonej formy. Piec w temperaturze 180 stopni około godzinę.
Polecany post
Zadbaj o stosowne orzeźwienie
Wciąż mamy lato. Wysokie temperatury nie odpuszczają. W związku z powyższym musimy zadbać o orzeźwienie oraz odpowiednie nawodnienie naszego...
szukaj
\
Alkohole
Artykuły
Bakłażan
BEZ GLUTENU
Borówki
Botwinka
Bób
Brokuł
Burak
Chleby/bułki-pieczywo
Ciasta i Desery
Cukiniowe
Czereśnie
Czyszczenie
dla dzieci
Dla niemowląt
Dodatki
Dyniowe
Dziecięce fantazje
Dzień Matki
Fasolowe
Fast food
Faszerowane
Fit
Grillowe
Gruszki
Grzybowe
Impreza
Indyk
Inne
Jednogarnkowe
Jeżyny
Kabaczek
Kalafiorowe
Kalarepa
Kapuściane
Kasza
kolacja
KONKURS
Konkurs- Kuchnia PRLu
Kotlety
Kuchnia Świata
Kurczak
Leczo
Light
Makarony
Makowiec
Maliny
Masy i kremy
Matki karmiące
Mączne
Mięsne
Morele
muffiny
Nalewki
Napoje
Niedzielny obiad
Obiad
Obiad w 30 minut
Omlety
Owoce
papryka
Patison
pączki
Piątkowy obiad
Pomysły
Porzeczki
Potrawy
Promocje
Przechowywanie
przekąska
Przetwory
Przystawki
Rabarbarowe
Racuchy
Rybne
Rzodkiewka
Sałatki
Serniki
Smoothies
Sosy
Sushi
Szarlotki
Szpinak
Śliwki
Śniadania
Tanie gotowanie
Truskawkowe
Video
Walentynki
warzywne
wegetariańskie
Wielkanoc
Wielkanoc- ciasta
Wielkanoc- inne
Wielkanoc- zupy
Wigilia i Święta
Wiśnie
Z Jajem
Zamrażanie
Zapiekanka
Zdrowie
Zestaw obiadowy
Zestaw obiadowy dietetyczny
Zielony groszek
Ziemniaczane
Zupy
Popular Posts
Blog Archive
-
►
2019
(20)
- ► października (1)
-
►
2018
(192)
- ► października (1)
-
►
2017
(38)
- ► października (7)
-
►
2016
(405)
- ► października (25)
-
▼
2015
(403)
-
▼
października
(29)
- Eklerki- bułeczki ptysiowe z kremem malinowym
- Placki ziemniaczane z jabłkami na słodko
- Jajeczne eklery- jajka w koszulce i panierce
- Torcik jabłkowo- serowy
- Piernik z chałwą
- Pasztet wegetariański z fasoli jaś
- Pasztet twarogowy z dodatkiem papryki
- Surówka porowa ze śliwką
- Zalewajka na maślance
- Andrutowy torcik
- Chleb kukurydziano- pszenny
- Pieczeń z jajem
- Sałatka makaronowa w kilka chwil
- Surówka z czerwonej kapusty w majonezie
- Surówka z pora w majonezie
- Babka sojowa
- Karp w sosie własnym na zimno
- Chlebek z otrębami
- Zupa kalafiorowa na otrębach
- Potrawka z fasoli do chleba
- Fasolka a'la po bretońsku
- Bułka drożdżowa z serem
- Kapusta czerwona na winie do obiadu
- Chipsy dyniowe do zup
- Zupa pomidorowo- dyniowa
- Zupa dyniowa z zacierką
- Surówka z dynią
- Duszona dynia z orzechami i żurawiną
- Ciastka piknikowe twarogowe- z 3 składników
-
▼
października
(29)
-
►
2014
(253)
- ► października (10)
każdy mięsożerca na pewno by się nim zajadał, pasztety z fasoli sa pyszne!
OdpowiedzUsuń