Mini gołąbki- zapiekane roladki kapuściane

Mini gołąbki z pieczarkowym wkładem. Szybkie w wykonaniu i pyszne.




Składniki:

8 liści kapusty białej
8 kawałków szynki konserwowej
8 plastrów żółtego sera
20 dag pieczarek
1 cebula
1 łyżka przyprawy typu Vegeta
1 łyżka masła
olej

Wykonanie:


Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon.


Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą. 


Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut. 


Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym.


Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz