Pysznie, zdrowo i dietetycznie (w wersji bez dodatku cukru i masła). Polecam dla wszystkich smakoszów kaszy jaglanej!
Składniki:
¾ szklanki kaszy jaglanej
2 szklanki mleka
½ kg jabłek
3 łyżki masła
1-2 łyżki cukru (najlepiej trzcinowego)
1 cukier waniliowy
tłuszcz do formy
bułka tarta do formy
Wykonanie:
Mleko zagotować z 1 łyżką masła i z 2 łyżkami cukru, następnie wsypać kaszę i rozkleić. Jabłka obrać, zetrzeć i posłodzić resztą cukru z cukrem waniliowym. Kaszę dokładnie wymieszać z jabłkami, przełożyć do formy, polać roztopionym masłem i zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
jaglanka na słodko nigdy mi się nie znudzi!
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglankę z jabłkiem :) Dodaję do niej jeszcze orzechy włoskie. A Twoja wygląda bardzo smakowicie ;)
OdpowiedzUsuń