Mini gołąbki z pieczarkowym wkładem. Szybkie w wykonaniu i pyszne.
Składniki:
8 liści kapusty białej8 kawałków szynki konserwowej
8 plastrów żółtego sera
20 dag pieczarek
1 cebula
1 łyżka przyprawy typu Vegeta
1 łyżka masła
olej
Wykonanie:
Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą.
Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.
Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz