Wieprzowina w sezamowej skorupce

Pyszny pomysł na mięso wieprzowe pieczone w skorupce z sezamu i dyni.



Składniki:

1 kg szynki wieprzowej
5 dag ziaren sezamowych
5 dag pestek dyni
2 białka jaj
4 łyżki oleju
2 łyżki mąki
sól do smaku
pieprz do smaku

Wykonanie:

Ziarenka sezamowe i pestki dyni zmielić. 


NastÄ™pnie ubić biaÅ‚ka na sztywno. PoÅ‚Ä…czyć ubite biaÅ‚ka ze zmielonymi ziarnami, olejem, solÄ… i pieprzem do smaku. MiÄ™so opÅ‚ukać, natrzeć pieprzem i solÄ… i oprószyć dokÅ‚adnie mÄ…kÄ…. 


Mięso ułożyć na blasze wyłożoną folią aluminiową na wierzch mięsa nałożyć masę z ziaren i piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Po upieczeniu pokroić mięso na grubsze plastry.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz