Kruche, pyszne, owsiane ciasteczka z kokosowÄ… polewÄ… :)
Składniki na ciasto:
45 dag mÄ…ki tortowej
30 dag masła
23 dag płatków owsianych
4 Jajka
2 cukry waniliowe
Wykonanie Ciasta:
Płatki owsiane zrumienić na 2 łyżkach masła.
Następnie zagnieść ciasto z resztą masła, mąką, cukrami i jajkami.
Ciasto rozwałkować i wycinać sercową foremką ciasteczka.
Układać na pergaminie.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut.
Składniki na masę kokosową:
1/3 szklanki śmietanki kremówki220 gram serka mascarpone
1/3 szklanki cukru pudru
½ szklanki wiór wiórków kokosowych
Wykonanie masy kokosowej:
Schłodzoną śmietankę ubić, dodać cukier i jeszcze raz ubić, dodać serek mascarpone z wiórkami i połączyć składniki.
Składniki polewy:
125 ml mleczka kokosowego
125 gram czekolady deserowej
Wykonanie polewy:
Mleczko zagotować, zalać połamaną czekoladę,
mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady.
POLECAM INNE PRZEPISY WALENTYNKOWE
Bardzo fajny przepis, dodaje do wypróbowania! Pozdrawiam, Daria z http://magicznakuchniadarii.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńPiękne Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuń