Składniki:
1 ½ szklanki ryżu
1 łyżeczka masła
1 cebula
1 opakowanie mrożonych warzyw
2 pomidory
2 łyżki posiekanych orzechów
2 łyżki oleju
½ puszki soi
1 łyżeczka sosu sojowego
Papryka Chilli w proszku
sól do smaku
Wykonanie:
Ryż zalać 3 szklankami wody, osolić, dodać masło i ugotować na sypko. Cebulę zeszklić na oleju, wsypać mrożone warzywa, skropić sosem sojowym i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec wsypać soję , wymieszać, doprawić do smaku, posypać uprażonymi orzechami i wyłożyć na wcześniej ugotowany ryż. Jeszcze chwilę lekko podsmażyć.
Właśnie z winem lubię najbardziej. :)
OdpowiedzUsuńświetna propozycja na nietypowe risotto :)
OdpowiedzUsuń