Zupa zimowa z kaszą jaglaną

Idealna na chłodne dni- rozgrzewająca zupa warzywna z pyszną, pożywną i zdrową kaszą jaglaną





Składniki:

4 szklanki bulionu (może być z kostki)
1 opakowanie mieszanki warzywnej (mrożonej)
5 ziemniaków
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki oliwy
10 dag żółtego sera
4 łyżki kaszy jaglanej
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
natka pietruszki

Wykonanie:

Do wrzącego bulionu wrzucić mrożone warzywa i drobno pokrojone ziemniaki. Gotować przez 10 minut, następnie wsypać kaszę jaglaną i gotować powoli przez następne 10 minut. Przyprawić zupę do smaku, dodać koncentrat, wsypać starty żółty ser i posypać natką pietruszki.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz