5 gruszek
1szklanka mleka
4 dag cukru
1 budyń waniliowy
Cukier waniliowy
Serek waniliowy
Posypka owocowa do ozdoby
Płatki migdałowe
Wykonanie:
Gruszki umyć, pokroić na połówki i usunąć gniazdka nasienne. Zagotować ¾ szklanki wody z poÅ‚owÄ… cukru i waniliÄ… i wÅ‚ożyć gruszki do syropu-podgotować. Gruszki wyÅ‚ożyć na talerze a syrop ponownie zagotować i wlać budyÅ„ rozrobiony w jednej szklance zimnego mleka-chwilÄ™ zagotować. Polać gruszki sosem waniliowym, napeÅ‚nić serkiem, ozdobić posypkÄ… i pÅ‚atkami migdaÅ‚owymi. Podać na zimno lub ciepÅ‚o.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz