Składniki:
2 owoce - dojrzale awokado
sok z cytryny
1 serek Brie
1 łyżka kwaśnej śmietany
10 dag twarożku
5 dag orzechów włoskich
Sól do smaku
Pieprz do smaku
½ Å‚yżeczki gaÅ‚ki muszkatoÅ‚owej.
Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wypestkować i wydrążyć miąższ. Serek Brie i twarożek wymieszać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Miąższ awokado drobno posiekać i skropić sokiem z cytryny. Dodać potłuczone orzechy, śmietanę i wymieszać z resztą składników. Taką masę napełnić połówki awokado .
2 owoce - dojrzale awokado
sok z cytryny
1 serek Brie
1 łyżka kwaśnej śmietany
10 dag twarożku
5 dag orzechów włoskich
Sól do smaku
Pieprz do smaku
½ Å‚yżeczki gaÅ‚ki muszkatoÅ‚owej.
Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wypestkować i wydrążyć miąższ. Serek Brie i twarożek wymieszać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Miąższ awokado drobno posiekać i skropić sokiem z cytryny. Dodać potłuczone orzechy, śmietanę i wymieszać z resztą składników. Taką masę napełnić połówki awokado .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz