Czekoladowe paluchy wyglÄ…dajÄ… rewelacyjnie! Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Efekt ciekawy :)
Składniki:
1 szklanka startego ususzonego chleba razowego
3 jaja
2 łyżki klako
2 cukry waniliowe
3 łyżki oleju
½ Å‚yżeczki proszku do pieczenia
Płatki migdałowe
Wykonanie:
Starty chleb razowy wymieszać z kakao, cukrem waniliowym, dwoma jajami i olejem. Formować paluchy i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczyć końce paluchów. Smarować jajem i przyklejać płatki migdałowe- na kształt pazurka. Piec w temperaturze 160 stopni około 15 minut.
Drugą stronę paluchów można moczyć w czekoladzie deserowej rozpuszczonej na parze i przechowywać w pudelku lub puszce.
Polecany post
Zadbaj o stosowne orzeźwienie
Wciąż mamy lato. Wysokie temperatury nie odpuszczają. W związku z powyższym musimy zadbać o orzeźwienie oraz odpowiednie nawodnienie naszego...
szukaj
\
Alkohole
Artykuły
Bakłażan
BEZ GLUTENU
Borówki
Botwinka
Bób
Brokuł
Burak
Chleby/bułki-pieczywo
Ciasta i Desery
Cukiniowe
Czereśnie
Czyszczenie
dla dzieci
Dla niemowlÄ…t
Dodatki
Dyniowe
Dziecięce fantazje
Dzień Matki
Fasolowe
Fast food
Faszerowane
Fit
Grillowe
Gruszki
Grzybowe
Impreza
Indyk
Inne
Jednogarnkowe
Jeżyny
Kabaczek
Kalafiorowe
Kalarepa
Kapuściane
Kasza
kolacja
KONKURS
Konkurs- Kuchnia PRLu
Kotlety
Kuchnia Åšwiata
Kurczak
Leczo
Light
Makarony
Makowiec
Maliny
Masy i kremy
Matki karmiÄ…ce
MÄ…czne
Mięsne
Morele
muffiny
Nalewki
Napoje
Niedzielny obiad
Obiad
Obiad w 30 minut
Omlety
Owoce
papryka
Patison
pÄ…czki
PiÄ…tkowy obiad
Pomysły
Porzeczki
Potrawy
Promocje
Przechowywanie
przekÄ…ska
Przetwory
Przystawki
Rabarbarowe
Racuchy
Rybne
Rzodkiewka
Sałatki
Serniki
Smoothies
Sosy
Sushi
Szarlotki
Szpinak
Åšliwki
Åšniadania
Tanie gotowanie
Truskawkowe
Video
Walentynki
warzywne
wegetariańskie
Wielkanoc
Wielkanoc- ciasta
Wielkanoc- inne
Wielkanoc- zupy
Wigilia i Święta
Wiśnie
Z Jajem
Zamrażanie
Zapiekanka
Zdrowie
Zestaw obiadowy
Zestaw obiadowy dietetyczny
Zielony groszek
Ziemniaczane
Zupy
Popular Posts
Blog Archive
-
►
2019
(20)
- ► października (1)
-
►
2018
(192)
- ► października (1)
-
►
2017
(38)
- ► października (7)
-
►
2016
(405)
- ► października (25)
-
►
2015
(403)
- ► października (29)
-
►
2014
(253)
- ► października (10)
-
▼
2013
(333)
- ► października (22)
-
▼
maja
(34)
- Jak zachować świeżość wędliny i masła w lodówce?
- Szyszki ryżowe
- Pasta z serka Brie
- Tzazik- sos grecki do dań
- Paluchy czekoladowe z pazurkiem
- Kruche ciasteczka SERCA
- Kotlety z pęczaku z grzybami
- Naleśniki piwne
- Tort z chleba razowego
- Tradycyjny placek z jabłkami- szarlotka
- Jasne placki ziemniaczane
- Panierka z tortelini
- Chappati - placki indyjskie
- Gruszki waniliowe
- Makowiec z jabłkami
- Murzynek z rabarbarem
- Kalafior w galarecie
- Sałatka z czerwonej kapusty i ryżu
- Grzanki czesterki
- Galaretka grejpfrutowa z winem
- Jak usunąć osad z herbaty?
- Serek topiony domowej roboty
- Krem z rabarbarem
- Kruche ciasto
- Szarlotka na czerstwych bułkach
- Fenkuł z serem pleśniowym
- Barszcz wiosenny i jego pasteryzacja
- Pesto- domowy przepis
- MÅ‚oda kapusta faszerowana
- Banany w syropie cynamonowym
- Awokado z nadzieniem serowym
- Ucierany z owocami
- Świeżość żółtek
- Ciasto z owocami sezonowymi
Jak starannie wykonane:)
OdpowiedzUsuńNominowałam Twojego bloga,zapraszam do zabawy:)
tu szczególy http://agusiowegotowanie.blogspot.co.uk/