Paluchy czekoladowe z pazurkiem

Czekoladowe paluchy wyglÄ…dajÄ… rewelacyjnie! Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Efekt ciekawy :)



Składniki:
 1 szklanka startego ususzonego chleba razowego
 3 jaja
 2 Å‚yżki klako
 2 cukry waniliowe
 3 Å‚yżki oleju
 ½ Å‚yżeczki proszku do pieczenia
 PÅ‚atki migdaÅ‚owe

Wykonanie:
Starty chleb razowy wymieszać z kakao, cukrem waniliowym, dwoma jajami i olejem. Formować paluchy i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczyć końce paluchów. Smarować jajem i przyklejać płatki migdałowe- na kształt pazurka. Piec w temperaturze 160 stopni około 15 minut.
Drugą stronę paluchów można moczyć w czekoladzie deserowej rozpuszczonej na parze i przechowywać w pudelku lub puszce.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Jak starannie wykonane:)
    Nominowałam Twojego bloga,zapraszam do zabawy:)
    tu szczególy http://agusiowegotowanie.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń