Kalafior w galarecie

Pyszna zakąska/ przekąska. Wygląda efektownie, smakuje równie wybornie:) Goście zawsze zachwycają się ta galaretą. Polecam






Składniki:


1 średni kalafior
3 jaja
1 puszka groszku
3 łyżki żelatyny
2 szklanki rosołu warzywnego z kostki
Sok z cytryny

Wykonanie:


Kalafior oczyścić i ugotować. Ugotować również jajka, obrać i pokroić w grubsze plastry. Żelatynę namoczyć w dwóch łyżkach zimnej wody i rozpuścić w gorącym rosole warzywnym z odrobiną soku z cytryny. Do miseczek wlać na dno trochę galarety, włożyć plastry jajka, obłożyć różyczkami kalafiora i groszkiem-ostudzić. Następnie układać warstwami jaja, groszek i resztę kalafiora. Zalać pozostałą galaretką warzywną, ostudzić w lodówce i podać na sałacie.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz