100 g rabarbaru to zaledwie 14 kcal.
Składniki:
Ø 2 duże łodygi rabarbaru
Ø 2 duże banany
Ø 2 jabłka
Ø 1 łyżka miodu
Ø 1 łyżka budyniu cytrynowego
Ø Kora cynamonu
Wykonanie:
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki i ugotować z wodzie z miodem i cynamonem. Podać pokrojone jabłka i banany, ugotować do miękkości i wlać budyń rozrobiony w odrobinie wody. Wyjąć korę cynamonową, owoce podusić widelcem i przelać krem do salaterek. Polecam również jako nadzienie do naleśników, lecz bez budyniu z dodatkiem galaretki.
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki i ugotować z wodzie z miodem i cynamonem. Podać pokrojone jabłka i banany, ugotować do miękkości i wlać budyń rozrobiony w odrobinie wody. Wyjąć korę cynamonową, owoce podusić widelcem i przelać krem do salaterek. Polecam również jako nadzienie do naleśników, lecz bez budyniu z dodatkiem galaretki.
Fajnie wygląda. Akurat dziś rabarbar już mi się skończył, ale jak tylko znów zakupie, to spróbuję go zrobić!
OdpowiedzUsuńRobi się coraz cieplej :) dodatek lodu do koktajlu jak najbardziej jest wskazana :)
Usuń