Krem z rabarbarem

Przedstawiam szybki sposób na słodki i niskokaloryczny przysmak wiosenny- w roli głównej wystąpi RABARBAR, mający działanie oczyszczające i odtruwające organizm.
100 g rabarbaru to zaledwie 14 kcal.


Składniki:

Ø 2 duże łodygi rabarbaru

Ø 2 duże banany

Ø 2 jabłka

Ø 1 łyżka miodu

Ø 1 łyżka budyniu cytrynowego

Ø Kora cynamonu


Wykonanie:

Rabarbar obrać, pokroić na kawałki i ugotować z wodzie z miodem i cynamonem. Podać pokrojone jabłka i banany, ugotować do miękkości i wlać budyń rozrobiony w odrobinie wody. Wyjąć korę cynamonową, owoce podusić widelcem i przelać krem do salaterek. Polecam również jako nadzienie do naleśników, lecz bez budyniu z dodatkiem galaretki.




Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. Fajnie wygląda. Akurat dziś rabarbar już mi się skończył, ale jak tylko znów zakupie, to spróbuję go zrobić!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robi siÄ™ coraz cieplej :) dodatek lodu do koktajlu jak najbardziej jest wskazana :)

      Usuń