Gruszki waniliowe

Gruszki w zalewie waniliowej uwielbiają dzieci i dorośli :) Zdrowy, słodki przysmak!




Składniki:
 5 gruszek
 1szklanka mleka
 4 dag cukru
 1 budyÅ„ waniliowy
 Cukier waniliowy
 Serek waniliowy
 Posypka owocowa do ozdoby
 PÅ‚atki migdaÅ‚owe

Wykonanie:
Gruszki umyć, pokroić na połówki i usunąć gniazdka nasienne. Zagotować ¾ szklanki wody z poÅ‚owÄ… cukru i waniliÄ… i wÅ‚ożyć gruszki do syropu-podgotować. Gruszki wyÅ‚ożyć na talerze a syrop ponownie zagotować i wlać budyÅ„ rozrobiony w jednej szklance zimnego mleka-chwilÄ™ zagotować. Polać gruszki sosem waniliowym, napeÅ‚nić serkiem, ozdobić posypkÄ… i pÅ‚atkami migdaÅ‚owymi. Podać na zimno lub ciepÅ‚o.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz