Składniki:
25 dag świeżych kurek lub innych grzybów
2 cebule
7 jaj
15 dag wędzonego boczku
½ łyżeczki curry
Sól
Pieprz
Kostka rosołowa
Łyżka masła do smażenia grzybów
Wykonanie:
Kurki oczyścić i obgotować. Pięć jajek ugotować na twardo i posiekać. Cebulę drobno pokroić, przysmażyć na maśle z kurkami i połączyć składniki. Następnie wbić do masy 2 jaja, dodać przyprawy, drobno pokrojony boczek i bardzo dokładnie wyrobić. Uformować wałek, zawinąć w czystą gazę, obwiązać i włożyć do gotującej się wody z kostką. Gotować 15 minut, następnie wyjąć, obciążyć dwoma deseczkami, zostawić na 4 godziny w chłodnym miejscu i podawać z kwaśną śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz