Dziś prezentuje typowe swojskie jadło :) smaczne i syte! Właśnie wróciłam z Zakopanego i coś mnie tak tknęło :)
Składniki:
Ø 1 główka młodej kapusty
Ø 5 winnych Jabłek
Ø 20 dag kiełbasy
Ø ½ łyżeczki pieprzu ziołowego
Ø 2 kostki rosołu warzywnego
Ø 2 łyżki mąki
Ø 1 puszka pomidorów
Wykonanie:
Kapustę poszatkować, włożyć do rondla, zalać wodą, wrzucić kostkę warzywną i chwilę podgotować. Następnie dodać obrane pokrojone jabłka , pomidory z puszki, wędlinę, przyprawić do smaku i ugotować do miękkości. Całość zaciągnąć mąką wymieszaną z ½ szklanki wody i podawać z pieczywem lub ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz