Kapusta z jabłkami

Dziś prezentuje typowe swojskie jadło :) smaczne i syte! Właśnie wróciłam z Zakopanego i coś mnie tak tknęło :)


Składniki:

Ø 1 główka młodej kapusty
Ø 5 winnych Jabłek
Ø 20 dag kiełbasy
Ø ½ łyżeczki pieprzu ziołowego
Ø 2 kostki rosołu warzywnego
Ø 2 łyżki mąki
Ø 1 puszka pomidorów

Wykonanie:

Kapustę poszatkować, włożyć do rondla, zalać wodą, wrzucić kostkę warzywną i chwilę podgotować. Następnie dodać obrane pokrojone jabłka , pomidory z puszki, wędlinę, przyprawić do smaku i ugotować do miękkości. Całość zaciągnąć mąką wymieszaną z ½ szklanki wody i podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz