Składniki:
Ø 2 jaja
Ø 2 banany
Ø 1 łyżka śmietany lub mleka
Ø 1 łyżka mąki
Ø 1 łyżka masła
Ø Sól
Ø Pieprz
Ø Olej do formy
Wykonanie:
Banany obrać ze skórki, pokroić na plasterki i podsmażyć rumiano na maÅ›le. Żółtka jaj, Å›mietanÄ™ i sól wymieszać, dodać ubitÄ… na sztywno pianÄ™ i mÄ…kÄ™. Na patelniÄ™ wlać odrobinÄ™ rozgrzanego oleju i wyÅ‚ożyć delikatnie omlet. Na wierzchu poukÅ‚adać podsmażone plastry bananów, posypać pieprzem i zapiec 10 minut w temperaturze 200°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz