Tortilla z warzywną masą szczawiową

Czerwiec miesiącem szczawiowym, więc i ja coś upichciłam z jego dodatkiem. Nieczęsto używam go w kuchni, bo ma właściwości pobudzające apetyt- co w moim przypadku jest niebezpieczne :) Nie mniej jednak w małych ilościach jeszcze nikomu nie zaszkodził!


Składniki:
1 opakowanie tortilli
3 jaja
3 łyżki mleka
Pęczek szczawiu
5 dag wędliny
5 dag sera
1 mięsisty pomidor
Sól
Pieprz
Majonez (niekoniecznie)
Masło do smażenia

Wykonanie:
Jaja roztrzepać w mleku z solą, pieprzem i startym serem. Dodać pokrojony pomidor, wędlinę i dobrze wypłukany, posiekany szczaw-dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym maśle usmażyć delikatnie masę szczawiową z jedną porwaną na kawałki tortillą. Na pozostałe 3 płaty tortilli nałożyć farsz i zwinąć w rożki. Podgrzać według opisu na opakowaniu, można podać z majonezem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz