Kotlety mięsne z kapustą

Tradycyjne kotleciki już mi się znudziły- z dodatkiem kapusty smakują o wiele lepiej. Polecam



Składniki:

Ø 1mała główka kapusty białej
Ø 25 dag mielonego mięsa
Ø 1 cebula
Ø 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Ø 1 jajo
Ø Sól
Ø Pieprz ziołowy
Ø Tłuszcz do smażenia
Ø Bułka tarta do panierki

Wykonanie:

Kapustę opłukać, pokroić, zalać osolonym wrzątkiem i ugotować. Następnie wyjąć, odcisnąć i zmielić z mięsem. Cebulę drobno pokroić, zrumienić, dodać do masy razem z jajkiem, mąką ziemniaczaną, solą i pieprzem. Formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Tradycyjna Kuchnia

2 komentarze:

  1. Ja dla urozmaicenia dodaję czasem ugotowany ryż, dzięki czemu kotlety są mega-puszyste :)

    Twoje wyglądają bardzo apetycznie.

    Ściskam cieplutko!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe rozwiązanie- wypróbuje koniecznie:)

    OdpowiedzUsuń