Kokos jest prawdziwą studnią bogactw mineralnych dla naszego zdrowia. Mleko kokosowe bowiem bogate jest w aminokwasy i witaminę C. Ponadto jest dobrym źródłem tłuszczu, cukru i białka (również kwasu foliowego, wapnia, potasu, żelaza i magnezu).
Składniki:
Ø 1/3 szklanki mąki pszennej
Ø 2 łyżki mąki kukurydzianej
Ø 165 ml mleczka kokosowego
Ø 1 łyżka soli
Ø 1 łyżka cukru
Ø 2 jajka
Wykonanie:
Składniki dokładnie wymieszać, zmiksować. Smażyć na maśle naleśniki.
Składniki na farsz:
Ø 2 duże banany
Ø 2 duże jabłka
Ø 2 łyżki masła
Ø 4 łyżki cukru
Ø Cytryna lub limonka
Ø Wiórki kokosowe
Wykonanie:
Jabłka zetrzeć na tarce i usmażyć z bananami z dodatkiem cukru i sokiem z owocu na maśle. Przekładać naleśniki musem jabłkowo-bananowym, posypywać wiórkami i podawać na gorąco.
Pięknie to wygląda:)
OdpowiedzUsuńWygląda super! :)
OdpowiedzUsuńa po więcej inspiracji kuchniami świata zapraszam na mojego bloga: tureckiezachwyty.blogspot.com