Pyszna, sycąca, jednogarnkowa mieszanka ryżu, kaszy i warzyw.
Składniki:
Ø 2 szklanki ryżu lub kaszy
Ø 10 dag kiełbasy lub kotlecików sojowych
Ø 10 dag groszku świeżego lub z puszki
Ø 10 dag pieczarek
Ø 1 duża cebula
Ø 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Ø 2 łyżki masła
Ø 2 kostki rosołowe
Ø 5 dag rodzynek lub żurawiny
Ø Sól
Ø Pieprz
Ø Ostra papryka
Ø Natka pietruszki
Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Pokroić pieczarki i kiełbasę, włożyć do cebuli i smażyć 10 minut. Kostki rosołowe rozpuścić w dwóch szklankach wody, wlać do potrawy, wsypać ryż i gotować około pół godziny. Następnie wsypać groszek, dodać koncentrat i gotować potrawę na wolnym ogniu przez 20 minut. Posypać natką pietruszki.
Polecany post
Zadbaj o stosowne orzeźwienie
Wciąż mamy lato. Wysokie temperatury nie odpuszczają. W związku z powyższym musimy zadbać o orzeźwienie oraz odpowiednie nawodnienie naszego...
szukaj
\
Alkohole
Artykuły
Bakłażan
BEZ GLUTENU
Borówki
Botwinka
Bób
Brokuł
Burak
Chleby/bułki-pieczywo
Ciasta i Desery
Cukiniowe
Czereśnie
Czyszczenie
dla dzieci
Dla niemowlÄ…t
Dodatki
Dyniowe
Dziecięce fantazje
Dzień Matki
Fasolowe
Fast food
Faszerowane
Fit
Grillowe
Gruszki
Grzybowe
Impreza
Indyk
Inne
Jednogarnkowe
Jeżyny
Kabaczek
Kalafiorowe
Kalarepa
Kapuściane
Kasza
kolacja
KONKURS
Konkurs- Kuchnia PRLu
Kotlety
Kuchnia Åšwiata
Kurczak
Leczo
Light
Makarony
Makowiec
Maliny
Masy i kremy
Matki karmiÄ…ce
MÄ…czne
Mięsne
Morele
muffiny
Nalewki
Napoje
Niedzielny obiad
Obiad
Obiad w 30 minut
Omlety
Owoce
papryka
Patison
pÄ…czki
PiÄ…tkowy obiad
Pomysły
Porzeczki
Potrawy
Promocje
Przechowywanie
przekÄ…ska
Przetwory
Przystawki
Rabarbarowe
Racuchy
Rybne
Rzodkiewka
Sałatki
Serniki
Smoothies
Sosy
Sushi
Szarlotki
Szpinak
Åšliwki
Åšniadania
Tanie gotowanie
Truskawkowe
Video
Walentynki
warzywne
wegetariańskie
Wielkanoc
Wielkanoc- ciasta
Wielkanoc- inne
Wielkanoc- zupy
Wigilia i Święta
Wiśnie
Z Jajem
Zamrażanie
Zapiekanka
Zdrowie
Zestaw obiadowy
Zestaw obiadowy dietetyczny
Zielony groszek
Ziemniaczane
Zupy
Popular Posts
Blog Archive
-
►
2019
(20)
- ► października (1)
-
►
2018
(192)
- ► października (1)
-
►
2017
(38)
- ► października (7)
-
►
2016
(405)
- ► października (25)
-
►
2015
(403)
- ► października (29)
-
►
2014
(253)
- ► października (10)
-
▼
2013
(333)
- ► października (22)
-
▼
czerwca
(27)
- Kotlety mięsne z kapustą
- Kapusta po rzymsku
- Jajko w koszulce- jak ugotować?
- Jajo z rybkÄ…
- Omlet z bananami
- Sałatka z młodej cukinii
- Szachownica z jeżynami
- Salceson z grzybów- tegoroczne kurki
- Jak chronić przed pleśnią otwarty koncentrat pomid...
- Torcik na zimno z herbatnikami z owocami leśnymi
- Tortilla z warzywnÄ… masÄ… szczawiowÄ…
- Wachlarzyki ziemniaczane z boczkiem
- SaÅ‚atka francuska „bonne femme”
- Eklerki z kremówką
- Zupa grzybowa po żydowsku
- Rosół jak marzenie- jak sklarować rosół?
- Sernik na zimno z truskawkami
- Krokieciki z białej fasolki i ryby wędzonej
- Suflet z groszkiem
- Szybki, gorÄ…cy deser do kawy z truskawkami
- Chińskie naleśniki z mleka kokosowego z owocowym f...
- Kruche ciasteczka smalczyki
- Plaka grecka
- Ciasteczka marchewkowe
- Kotlety rybne z oczkiem- fishburger
- Jak uszlachetnić smak zwyczajnej kawy?
- Kapusta z jabłkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz