Rolada z andrutów na zimno z masą kokosową i kakaową

Ten przepis zdobyłam drogą "pantoflową". Roladki prezentują się wyśmienicie, a ich wykonanie jest proste i ekspresowe- nie wymagające pieczenia.



Składniki:

2 szt. wafla
Galaretka

Wykonanie:

Galaretkę ugotować i pozostawić do wystudzenia.

Składniki na masę kokosową:

1 margaryna
15 dag wiórek kokosowych
10 łyżek mleka
½ szklanki cukru

Wykonanie masy kokosowej:

Cukier rozpuścić w mleku, następnie dodać wiórki kokosowe i zagotować aż cukier dobrze połączy się z wiórkami. Margarynę utrzeć i połączyć z ostudzoną masą kokosową.

Składniki na masę kakaową:

½ szklanki wody ( może być pół na pół z mlekiem)
1 szklanka cukru
2 łyżki kakao
2 paczki ciastek albertów- szkolnych

Wykonanie masy kakaowej:

Wszystkie składniki połączyć ze sobą, ciastka pokruszyć, dodać do masy kakaowej i zagotować około 5 minut.

Składanie rolady:

Wafel posmarować masą kakaową , ułożyć pasek tężejącej galaretki, drugi wafel posmarować ciepłą masą kokosową. Położyć wafle jeden na drugim (wafel z masą kokosową ma być na górze) następnie szybko zawinąć.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz