Kapuśniak pomidorowy z jabłkami

Takiego kapuśniaku zapewne jeszcze nie jedliście :) Pycha!



Składniki:

½ główka kapusty,
1 pęczek włoszczyzny,
1 cebula,
2 pomidory,
2 winne jabłka,
1 łyżka smalcu,
1 łyżka mąki,
sól do smaku,
pieprz ziołowy do smaku,
cukier do smaku,
listek laurowy.

Wykonanie:

Kapustę oczyścić i drobno posiekać. Zagotować dwie litry wody, posolić, włożyć kapustę z włoszczyzną , przyprawić do smaku i ugotować prawie do miękkości. Następnie dodać obrane i pokrojone pomidory, jabłka i dogotować zupę do miękkości. Na smalcu usmażyć drobno pokrojoną cebulę z mąką, zrumienić i połączyć z zupą.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz