Blok czekoladowy z bakaliami po studencku

Kolejna słodka propozycja na wykorzystanie słynnego mleka w proszku.



Składniki:

¾ kostki margaryny „palmy”
1 szklanka cukru
2 łyżki kakao
6 łyżek wody
25 dag mleka w proszku
10 dag herbatników
2 opakowania mieszanki studenckiej

Wykonanie:

Margarynę, cukier, kakao i wodę podgrzać do rozpuszczenie się składników. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku, pokruszone ciastka i bakalie. Całość szybko i dokładnie wymieszać, przełożyć do foremki wysmarowanej olejem lub folią aluminiową i ostudzić w lodówce.

Tradycyjna Kuchnia

4 komentarze:

  1. Kocham, kocham i jeszcze raz kocham <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Myślę, że blok czekoladowy to smak dzieciństwa wielu z nas i z sentymentem sięgnęłam po ten przepis https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-blok-czekoladowy/ i muszę przyznać, że to dokładnie ten smak, który zapamiętałam. Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń