Składniki:
½ kostki margaryny
3 łyżki cukru
5 łyżek kwaśnej śmietany
1 łyżeczka żelatyny
2 łyżki wody
1 łyżka kakao
Wykonanie:
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, margarynę roztapiamy z resztą składników, dodajemy dobrze wymieszaną żelatynę, razem zagotowujemy i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Lub inny przepis z wykorzystaniem gotowych czekolad:
Składniki:
1 szklanka cukru,
½ szklanki Å›mietany,
1 cukier waniliowy,
½ tabliczki czekolady,
1 łyżka spirytusu.
Wykonanie:
Gotować cukier ze śmietaną i cukrem waniliowym przez osiem minut. Czekoladę rozpuścić na parze, połączyć ze śmietaną, a gdy masa zacznie gęstnieć polać zimny placek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz