Składniki:
½ kg wątróbki drobiowej,
1 szklanka mleka,
2 serki camembert,
4 łyżki masła,
1 cebula,
1 jajo,
2 łyżki mąki,
2 łyżki bułki tartej,
sól,
pieprz,
natka pietruszki.
Wykonanie:
Wątróbkę zalać mlekiem na pół godziny.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić cebulę, dodać odsączoną wątróbkę, posypać 1 łyżką mąki i obsmażyć na złoto z obu stron. Po usmażeniu doprawić solą i pieprzem. Następnie serki przekroić na pół, obtaczać w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć na maśle.
Podawać z wątróbką, posypane natką pietruszki.
Polecam również:
istny mezalians ;) ale aż intrygujący!
OdpowiedzUsuń