Składniki:
Feta:
• 25 dag twarogu chudego
• bazylia, koperek
• 2 łyżki oleju
• łyżeczka octu
• szczypta cukru
• sól
Sałatka:
• kapusta pekińska
• puszka kukurydzy
• 1 czerwona papryka
• pomidor
• 3 ząbki czosnku
• mały słoik majonezu
• sól
• pieprz
Wykonanie:
Przygotowanie sera: Ser biały kroimy w kostkę. Olej i ocet mieszamy z 2 łyżkami wody, dodajemy szczyptę bazylii, koperku , cukru i soli. Wszystko razem dokładnie mieszamy i polewamy ser. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.Przygotowanie sałatki: Kapustę drobno siekamy i dodajemy pokrojony pomidor i paprykę oraz kukurydzę. Czosnek miażdżymy i dodajemy do majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy zrobiony wcześniej ser „feta” i przyprawiamy sałatkę solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz