Pomidor nadziewany

Pomidorowo- mięsny faszerowaniec. Świetnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje!


Składniki:

• 3 duże pomidory
• 2 Å‚yżki ryżu
• 20 dag miÄ™sa mielonego
• Jajko
• Cebula
• Sól, pieprz
• Szczypta majeranku
• Olej do smażenia


Wykonanie:

Wydrążyć wnętrze pomidora. Do mięsa mielonego dodać pokrojoną cebulkę, jajko, sól, pieprz i majeranek. Podsmażyć na oleju. W między czasie podgotować ryż (ok. 10 minut) i dodać do podsmażonego mięsa. Wymieszać. Farsz nakładać do wydrążonych pomidorów. Gotowe pomidorki włożyć do folii aluminiowej i piec w piekarniku w temperaturze 220 stopni, przez ok. 15 minut.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz