Pomidorowo- mięsny faszerowaniec. Świetnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje!
Składniki:
• 3 duże pomidory
• 2 Å‚yżki ryżu
• 20 dag miÄ™sa mielonego
• Jajko
• Cebula
• Sól, pieprz
• Szczypta majeranku
• Olej do smażenia
Wykonanie:
Wydrążyć wnętrze pomidora. Do mięsa mielonego dodać pokrojoną cebulkę, jajko, sól, pieprz i majeranek. Podsmażyć na oleju. W między czasie podgotować ryż (ok. 10 minut) i dodać do podsmażonego mięsa. Wymieszać. Farsz nakładać do wydrążonych pomidorów. Gotowe pomidorki włożyć do folii aluminiowej i piec w piekarniku w temperaturze 220 stopni, przez ok. 15 minut.
Polecany post
Zadbaj o stosowne orzeźwienie
Wciąż mamy lato. Wysokie temperatury nie odpuszczają. W związku z powyższym musimy zadbać o orzeźwienie oraz odpowiednie nawodnienie naszego...
szukaj
\
Alkohole
Artykuły
Bakłażan
BEZ GLUTENU
Borówki
Botwinka
Bób
Brokuł
Burak
Chleby/bułki-pieczywo
Ciasta i Desery
Cukiniowe
Czereśnie
Czyszczenie
dla dzieci
Dla niemowlÄ…t
Dodatki
Dyniowe
Dziecięce fantazje
Dzień Matki
Fasolowe
Fast food
Faszerowane
Fit
Grillowe
Gruszki
Grzybowe
Impreza
Indyk
Inne
Jednogarnkowe
Jeżyny
Kabaczek
Kalafiorowe
Kalarepa
Kapuściane
Kasza
kolacja
KONKURS
Konkurs- Kuchnia PRLu
Kotlety
Kuchnia Åšwiata
Kurczak
Leczo
Light
Makarony
Makowiec
Maliny
Masy i kremy
Matki karmiÄ…ce
MÄ…czne
Mięsne
Morele
muffiny
Nalewki
Napoje
Niedzielny obiad
Obiad
Obiad w 30 minut
Omlety
Owoce
papryka
Patison
pÄ…czki
PiÄ…tkowy obiad
Pomysły
Porzeczki
Potrawy
Promocje
Przechowywanie
przekÄ…ska
Przetwory
Przystawki
Rabarbarowe
Racuchy
Rybne
Rzodkiewka
Sałatki
Serniki
Smoothies
Sosy
Sushi
Szarlotki
Szpinak
Åšliwki
Åšniadania
Tanie gotowanie
Truskawkowe
Video
Walentynki
warzywne
wegetariańskie
Wielkanoc
Wielkanoc- ciasta
Wielkanoc- inne
Wielkanoc- zupy
Wigilia i Święta
Wiśnie
Z Jajem
Zamrażanie
Zapiekanka
Zdrowie
Zestaw obiadowy
Zestaw obiadowy dietetyczny
Zielony groszek
Ziemniaczane
Zupy
Popular Posts
Blog Archive
-
►
2019
(20)
- ► października (1)
-
►
2018
(192)
- ► października (1)
-
►
2017
(38)
- ► października (7)
-
►
2016
(405)
- ► października (25)
-
►
2015
(403)
- ► października (29)
-
►
2014
(253)
- ► października (10)
-
▼
2013
(333)
- ► października (22)
-
▼
kwietnia
(21)
- Tarta z grzybów leśnych
- Jabłka pod biszkoptem
- Sakiewki z ciasta francuskiego
- Banan w naleśniku
- Sałatka orzeźwiająca z winogronami
- Szaszłyki drobiowe z winogronami
- Sałatka selerowa
- Sałatka z domową fetą
- Gruszki pijaczki
- Pomidor nadziewany
- Aromatyczne orzechy włoskie?
- Kruchość mięsa
- Tort miodowo- orzechowy
- Kalarepa nadziewana
- Strucla z lodami
- Ziemniaki nadziewane serem czosnkowym
- Sałatka rybna w papierze ryżowym
- Zapiekanka a'la gołabki
- Galaretka z "jajem"
- SaÅ‚atka Å›ledziowa „pod pierzynkÄ…”
- Strogonow po chłopsku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz