Strogonow po chłopsku

Pyszny misz- masz warzywno- mięsny. Pożywna i smaczna mieszanka warzyw sezonowych.




Składniki:

5 ziemniaków
garść fasolki szparagowej
½ puszki kukurydzy lub groszku
2 kolorowe papryki
duża marchew
30 dag pieczarek
2 pomidory
makaron
20 dag wędliny lub parówek
kostki rosołowe
przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, ostra papryka
koncentrat pomidorowy lub ketchup

Wykonanie:

Zagotować wodę z kostkami rosołowymi. Pokroić warzywa i wrzucić do gotującego bulionu. Dusić na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy. Osobno na patelni podsmażyć wędlinę i dodać do potrawy. Aby uzyskać bardziej gęstą konsystencję, można dodać zasmażkę.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz