Strucla z lodami

Sposobów podania orzeźwiających, uwielbianych przez wszystkich lodów jest wiele  Najczęściej podawane są w pucharkach z dodatkiem czekolady, owoców itp. Ja dziś proponuję inny- moim zdaniem ciekawy i pyszny sposób. Lody podane ze słodką bułką- struclą.


Składniki

Strucla
3 jajka
½ szklanki mleka
Cukier wanilinowy
Szczypta soli
½ słoika dżemu
Lody
Bułka tarta


Wykonanie:

Struclę przekrajmy na pół (wzdłuż), smarujemy dżemem. Brytfankę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Układamy struclę i zalewamy masą jajeczną (roztrzepane jaja z solą, mlekiem, cukrem wanilinowym). Zapiekamy do zarumienienia. Podajemy na ciepło jako deser z lodami (o dowolnym smaku)

Tradycyjna Kuchnia

Related Posts:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz