Banan w naleśniku

Bardzo smaczny i pomysłowy sposób na pożywny deser.


Składniki:

30 dag mąki
3 jajka
1i jedna druga szklanki mleka
1 szklanka wody gazowanej
4 łyżki oliwy
1 łyżeczka cukru
1 szczypta soli
banany
Budyń bananowy

Wykonanie:

Przygotowanie ciasta: Dodajemy do mleka jajka i dokładnie ubijamy , po czym wlewamy do mąki resztę składników i przyprawiamy. Wyrabiamy ciasto na naleśniki. Po usmażeniu naleśników obwijamy banany naleśnikami i zapiekamy w piekarniku lub w kuchence mikrofalowej.

1 torebkę budyniu gotujemy z większą ilością mleka jak na opakowaniu aby uzyskać odpowiednią konsystencje sosu.

Upieczone naleśniki polewamy ugotowanym budyniem.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz