Szaszłyki drobiowe z winogronami

Grillowanie może być zdrowe i dietetyczne. Oto smaczny przepis na niskokaloryczne szaszłyki z winogronami. Świetna letnia przekąska.





Składniki:

Podwójny filet z kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka pomarańczowa (lub żółta)
25 dag pieczarek
Kiść winogron
3/4szklanki oleju
Sól, pieprz
3 ząbki czosnku
Łyżka ziół prowansalskich


Wykonanie:

Filet i papryki kroimy w kostkę, pieczarki przekrajamy na pół. Następnie robimy marynatę- do ½ szklanki oleju dodajemy przyprawy i zmiażdżony czosnek. Gotową marynatą polewamy pokrojone mięso , warzywa i winogrona. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie nakładamy na przemian mięso, warzywa, winogrona na szaszłyki. Pieczemy w piekarniku ok. 30 minut lub na grillu do zarumienienia. Bardzo smaczne również na grillu.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz