Galaretka z "jajem"

Świetny sposób na smaczną przystawkę. Wygląda efektownie i smakuje równie wybornie.


Składniki:

• Puszka zielonego groszku
• 10-15 plastrów szynki
• Ogórek kiszony
• Papryka czerwona
• 6-8 jajek
• Krem chrzanowy
• 1 szklanka rosołu
• Łyżka żelatyny

Wykonanie:

Plastry szynki zwijamy w ruloniki, wypełniamy papryką, ogórkiem itp. (można urozmaicić wg gustu). Polecam również dodać kawałek łososia. Jajka delikatnie nacinamy, dekorując je papryką. Rosół mieszamy z żelatyną. Układamy na półmisku jajka i szynkę zwiniętą w ruloniki, obsypujemy groszkiem i zalewamy delikatnie ściętym wywarem (z rosołu i żelatyny). Całość dopełniamy kremem chrzanowym.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz