Sezon grzybowy zbliża się wielkimi krokami- warto więc pomyśleć o potrawach z ich wykorzystaniem. Przedstawiam dziś pyszną, kruchą tartę z leśnym nadzieniem.
Składniki
1,5 szklanki mąki
1 żółtko
10 dag masła
2 łyżki śmietany
Sól, pieprz
Łyżeczka proszku do pieczenia
20 dag sera żółtego
FARSZ:
½ kg leśnych grzybów
3 łyżki masła
100 ml śmietany kremówki
Sól, pieprz, tymianek
1 żółtko
10 dag masła
2 łyżki śmietany
Sól, pieprz
Łyżeczka proszku do pieczenia
20 dag sera żółtego
FARSZ:
½ kg leśnych grzybów
3 łyżki masła
100 ml śmietany kremówki
Sól, pieprz, tymianek
Świetny przepis! Apropos, mogłabym wstawić go na swojego bloga? On jest o wszystkim - gotowaniu, psychologii, poradach domowych...O wszystkim.
OdpowiedzUsuńOczywiście, podam źródło.
http://porady-przepisy-i-inne.blogspot.com/
Jasne :) śmiało!
OdpowiedzUsuń