Ziemniaki nadziewane serem czosnkowym


Jest to bardzo smaczna potrawa, może służyć jako danie główne i jako przystawka! Często przyrządzam je na kolacje. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno.


Składniki:

• 8-10 ziemniaków

• 25 dag twarogu

• 2-3 Å‚yżki jogurtu naturalnego

• 2 zÄ…bki czosnku

• sól, pieprz

• masÅ‚o

• buÅ‚ka tarta


Wykonanie:

Ziemniaki ugotować w łupinach. Obrać, przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć otwory. W między czasie wymieszać twaróg z jogurtem, doprawić solą i pieprzem i dodać przetarty czosnek. Nadziewać wydrążone ziemniaki gotowym twarożkiem. Poprószyć bułką tartą i podsmażyć na rozgrzanym masełku.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Rzeczywiście bardzo podobnie na zdjęciach wyglądają ale Twój przepis wydaje się bardziej skomplikowany i czasochłonny. Też będę musiała go spróbować ale to dopiero za jakiś czas bo dzisiaj w ramach folgowania zachciankom robiłam i krokieciki (placki) ziemniaczano - serowe i placki ziemniaczane i na jakiś czas mam dość ziemniaków. Chociaż ze mną to teraz różnie bywa ;P

    OdpowiedzUsuń