Papryka marynowana z rozmarynem i miodem do słoików na zimę

Tradycyjne papryki w pysznej miodowej zalewie !




Składniki:

6 papryk czerwonych
6 papryk pomarańczowych
8 ząbków czosnku
8 gałązek rozmarynu

Składniki na zalewę:

6 szklanek wody
11/2 szklanki octu
200 ml miodu
1 szklanka cukru
4 łyżeczki soli
1 łyżka nasion gorczycy
½ łyżeczki mielonej ostrej papryki

Wykonanie:

Paprykę umyć, przekroić i usunąć gniazdka nasienne, następnie pokroić w paski i przełożyć do wyparzonych słoików. Z podanych składników zagotować zalewę, zalać paprykę, dodać pokrojony czosnek i po gałązce rozmarynu, Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 10 minut.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz