Szkockie jajeczka- mielone pulpety z jajkiem w środku

Nie masz pomysłu na smaczny, a zarazem efektowny obiad? :)
Tak przygotowane kotleciki na pewno zachwycą domowników.



Składniki:

1 opakowanie jajek przepiórczych
3 ząbki czosnku
½ kg mięsa mielonego wieprzowego
10 dag bułki tartej
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
mąka do panierki
olej do głębokiego smażenia
2 jajka kurze

Wykonanie:

Jajka przepiórcze ugotować na twardo. Czosnek posiekać i wymieszać z mięsem, z 3 łyżkami bułki tartej, przyprawami, musztardą, jajkiem kurzym i dokładnie wymieszać.



Jajka przepiórcze obrać, okleić mięsną masą.



Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej.



Olej rozgrzać do 180 stopni, smażyć jajeczka na złoty kolor.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz