Tak przygotowane kotleciki na pewno zachwycą domowników.
Składniki:
1 opakowanie jajek przepiórczych
3 ząbki czosnku
½ kg mięsa mielonego wieprzowego
10 dag bułki tartej
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
mąka do panierki
olej do głębokiego smażenia
2 jajka kurze
Wykonanie:
Jajka przepiórcze ugotować na twardo. Czosnek posiekać i wymieszać z mięsem, z 3 łyżkami bułki tartej, przyprawami, musztardą, jajkiem kurzym i dokładnie wymieszać.
Jajka przepiórcze obrać, okleić mięsną masą.
Następnie panierować w mące, rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej.
Olej rozgrzać do 180 stopni, smażyć jajeczka na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz