Ciasto bananowe z orzechami

Uwielbiam to ciasto. Jest proste i szybkie w wykonaniu ale jakie pyszne !



Składniki:

20 dag margaryny,
1 ½ szklanki cukru,
3 jajka,
2 szklanki mąki tortowej,
1 szklanka drobnych płatków owsianych,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżka kawy rozpuszczalnej,
1 szklanka potłuczonych orzechów włoskich,
7 dojrzałych bananów,
tłuszcz do formy,
wiórki kokosowe do formy.

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami na gładką masę. Następnie wsypać mąkę, płatki owsiane, sodę, proszek do pieczenia, orzechy i kawę oraz wrzucić pogniecione widelcem banany. Wymieszać dokładnie składniki i przelać do przygotowanej formy.



Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. Dla pewności sprowadzić patyczkiem suchość ciasta.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz: