Przedstawiam dziś prosty i smaczny pomysł na fisburger z oczkiem. Tak przyrządzone kotleciki podaje w bułce z ketchupem, sosem czosnkowym, sałatą i innymi dodatkami- wedle upodobania.
Składniki:
70 dag świeżej ryby
½ szklanki mleka
6 jaj
1bułka
1 duża cebula
½ Å‚yżeczki przyprawy do ryb
Sól
Pieprz
Bułka tarta i mąka w równych proporcjach do panierki
Wykonanie:
Rybę wraz z cebulą, namoczoną i odciśniętą z mleka bułką zmielić w maszynce. Dodać 2 jaja, sól, pieprz i przyprawę do ryb. Dokładnie wymieszać, formować kotleciki, obtaczać w bułce z mąką i smażyć na złoty kolor. Zostawić kotlety na patelni i na każdym położyć po jednym jajku sadzonym, lekko przysmażonym. Przykryć patelnię i po chwili podawać jeszcze ciepłe do bułek.
Rewelacja:)
OdpowiedzUsuń