Proste ucierane ciasto, które zawsze się udaje

Banalne w wykonaniu pyszne ciasto ucierane. Zawsze się udaje i smakuje wyśmienicie :)



Składniki:

1 kostka masła lub margaryny
1 szklanka cukru
4 jajka
½ kg mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 duże jabłka
4 duże brzoskwinie
tłuszcz do formy
ziarna sezamu lub bułka tarta do formy

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz dokładnie utrzeć mikserem. Jabłka obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej tortownicy, rozłożyć przygotowane owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut.

Owoce dodane do ciasta mogą być dowolne (ale pamiętaj o odciśnięciu nadmiaru soku)



Tradycyjna Kuchnia