Lubię takie warzywne kociołki. W tym dominuje fasola i ziemniaki.
Składniki:
5 dużych ziemniaków
2 czerwone papryki
1 biała cebula
1 puszka fasoli czerwonej
3 pomidory
¼ łyżeczki papryki ostrej mielonej
½ łyżeczki suszonego tymianku
sól do smaku
½ łyżeczki słodkiej papryki mielonej
4 łyżki oleju
1 gałązka świeżego tymianku
Wykonanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę. Cebulę pokroić w grube pierścienie i zeszklić na oleju. Dodać ziemniaki, mielona paprykę i smażyć przez 5 minut. Następnie podlać wodą, doprawić, dodać pokrojona paprykę i obrane ze skórki pomidory i dusić do miękkości ziemniaków. Na koniec dodać odsączoną fasolę i ozdobić świeżym tymiankiem.
Cudne jedzonko. Chętnie wypróbuję przepis. Jednak poczekam na chłodniejsze jesienne dni :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńFajne kociołkowe jedzenie, moje smaki
OdpowiedzUsuńJa też lubię takie kociołki warzywne. Na obiad najlepsze :)
OdpowiedzUsuńLubię takie połączenia :)
OdpowiedzUsuńTeż takie lubię, wszystko razem i smacznie :)
OdpowiedzUsuńTeż takie lubię, wszystko razem i smacznie :)
OdpowiedzUsuńkonkretne danie, w sam raz na jesienne chłodniejsze wieczory, które niedługo nadejdą :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ostre dania.
OdpowiedzUsuńSuper! Na pewno wypróbuję ten przepis!
OdpowiedzUsuń