Sałatka z czerwonej kapusty w majonezie

Pyszne połączenie kapusty i ogórków na majonezie. Smak dopełnia cebulka ze szczypiorkiem i sok z cytryny. Mniam



Składniki:

40 dag czerwonej kapusty
2 kiszone ogórki
1 cebula
1 łyżka posiekanego szczypioru
sok z cytryny
sól do smaku
cukier do smaku
majonez

Wykonanie:

Kapustę oczyścić, poszatkować, wrzucić do garnka z małą ilością osolonej wody i gotować około 10 minut. Pod koniec gotowania skropić sokiem z cytryny i bez przykrycia odparować wodę z kapusty. Następnie wymieszać z drobno posiekaną cebulą, przyprawić do smaku i po ostudzeniu wymieszać z majonezem. Wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym ogórkiem i szczypiorem.

Tradycyjna Kuchnia

1 komentarz:

  1. Jestem absolutnie ZA. Wykonuję również taką przystawkę, najbardziej komponuje mi się do kotleta. Mniam :D

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

    OdpowiedzUsuń