Składniki:
60 dag filetu drobiowego
1 czerstwa bułka
¾ szklanki mleka
1 jajko
1 łyżka masła
10 dag pieczarek
1 cebula
tłuszcz do smażenia sól do smaku
pieprz do smaku
bułka tarta do panierki
Wykonanie:
Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy do smaku i w razie potrzeby aby zagęścić mięso dodać trochę bułki tartej.
Masę dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać razem z cebulą. Następnie przysmażyć na maśle, odparować, doprawić do smaku i odstawić. Przygotowane mięso układać kawałkami na dłoni, kłaść łyżeczką farsz pieczarkowy i formować zrazy.
Obtaczać w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron na złoto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz