Mielone drobiowe z pieczarkami

Pyszne tradycyjne mielone, z drobiu zamiast wieprzowiny, z pysznym, pieczarkowym wnętrzem.



Składniki:

60 dag filetu drobiowego
1 czerstwa bułka
¾ szklanki mleka
1 jajko
1 łyżka masła
10 dag pieczarek
1 cebula
tłuszcz do smażenia sól do smaku
pieprz do smaku
bułka tarta do panierki

Wykonanie:

Mięso dokładnie zmielić, dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawy do smaku i w razie potrzeby aby zagęścić mięso dodać trochę bułki tartej.



MasÄ™ dokÅ‚adnie wymieszać i odstawić w chÅ‚odne miejsce. Pieczarki oczyÅ›cić, drobno posiekać razem z cebulÄ…. NastÄ™pnie przysmażyć na maÅ›le, odparować, doprawić do smaku i odstawić. Przygotowane miÄ™so ukÅ‚adać kawaÅ‚kami na dÅ‚oni, kÅ‚aść Å‚yżeczkÄ…  farsz pieczarkowy i formować zrazy.



Obtaczać w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron na złoto.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz