Roladki wieprzowe z warzywami

Kolejny mój eksperyment w kuchni. Tym razem zrobiłam roladki z przewagą warzyw, są smaczne i chrupiące.

Składniki:

Kotlet schabowy 4 szt.
Cukinia 20 dag
Szynka parmeńska 10 dag
Papryka czerwona Å›wieża ½ szt.
Szczypiorek ½ pÄ™czka
Sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia

Wykonanie:

Kotlety opÅ‚ukać, osuszyć, posypać solÄ… i pieprzem, utÅ‚uc dosyć cienko i odstawić na chwilÄ™. PaprykÄ™, cukiniÄ™, szynkÄ™ pokroić w kostkÄ™  i podsmażyć chwilÄ™ na oleju, Po czym ostudzić, nadziewać przygotowane kotlety, posypać posiekanym szczypiorkiem, zwinąć w roladkÄ™ i spiąć wykaÅ‚aczkami. Smażyć na rozgranym oleju z każdej strony na zÅ‚oty kolor i podawać do obiadu, najlepiej smakujÄ… z frytkami. 

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz