Kolejny mój eksperyment w kuchni. Tym razem zrobiłam roladki z przewagą warzyw, są smaczne i chrupiące.
Składniki:
Kotlet schabowy 4 szt.
Cukinia 20 dag
Szynka parmeńska 10 dag
Papryka czerwona Å›wieża ½ szt.
Szczypiorek ½ pÄ™czka
Sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia
Wykonanie:
Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem, utłuc dosyć cienko i odstawić na chwilę. Paprykę, cukinię, szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć chwilę na oleju, Po czym ostudzić, nadziewać przygotowane kotlety, posypać posiekanym szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgranym oleju z każdej strony na złoty kolor i podawać do obiadu, najlepiej smakują z frytkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz