Jesienny rondel z ciecierzycą i kurczakiem

Pożywne kociołki to idealny obiad na pochmurne, jesienne dni. Rozgrzewa, syci i jak smakuje! Mmmmiam!



Składniki:

2 szklanki bulionu warzywnego
1 szklanka ciecierzycy
3 ziemniaki
2 białe cebule
2 pieczone udka z kurczaka
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 marchewki
1 młoda cukinia
sól i pieprz do smaku
papryka słodka mielona do smaku
olej do smażenia

Wykonanie:

Ciecierzycę namoczyć w wodzie, następnie ugotować na półmiękko z dodatkiem soli. W międzyczasie cebulę, marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce i podsmażyć na oleju z dodatkiem papryki mielonej. Warzywa włożyć do garnka, zalać bulionem, zagotować, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i ciecierzycę. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i gotować około 20 minut. Następnie włożyć upieczone udka z kurczaka i jeszcze chwilę podgotować.

Tradycyjna Kuchnia