Szybki deser z tegorocznych truskawek
Składniki:
½ kg truskawek,
4 łyżki cukru,
2 łyżki zmielonych migdałów,
3 łyżeczki żelatyny,
1 łyżeczka cukru pudru.
Wykonanie:
Żelatynę wymieszać z zimną wodą, odstawić na chwilę, a w międzyczasie umyć truskawki, obrać z szypułek i posypać dwoma łyżkami cukru. Zagotować jedną szklankę wody z pozostałym cukrem i żelatyną. Truskawki zmiksować i wymieszać z przygotowanym płynem z żelatyną. Pucharki wypłukać zimną wodą, posypać migdałami wymieszanymi z jedną łyżką cukru pudru i wlać przestudzoną galaretkę. Wstawić do lodówki i przed podaniem wyłożyć na półmisek.
Polecany post
Zadbaj o stosowne orzeźwienie
Wciąż mamy lato. Wysokie temperatury nie odpuszczają. W związku z powyższym musimy zadbać o orzeźwienie oraz odpowiednie nawodnienie naszego...
szukaj
\
Alkohole
Artykuły
Bakłażan
BEZ GLUTENU
Borówki
Botwinka
Bób
Brokuł
Burak
Chleby/bułki-pieczywo
Ciasta i Desery
Cukiniowe
Czereśnie
Czyszczenie
dla dzieci
Dla niemowląt
Dodatki
Dyniowe
Dziecięce fantazje
Dzień Matki
Fasolowe
Fast food
Faszerowane
Fit
Grillowe
Gruszki
Grzybowe
Impreza
Indyk
Inne
Jednogarnkowe
Jeżyny
Kabaczek
Kalafiorowe
Kalarepa
Kapuściane
Kasza
kolacja
KONKURS
Konkurs- Kuchnia PRLu
Kotlety
Kuchnia Świata
Kurczak
Leczo
Light
Makarony
Makowiec
Maliny
Masy i kremy
Matki karmiące
Mączne
Mięsne
Morele
muffiny
Nalewki
Napoje
Niedzielny obiad
Obiad
Obiad w 30 minut
Omlety
Owoce
papryka
Patison
pączki
Piątkowy obiad
Pomysły
Porzeczki
Potrawy
Promocje
Przechowywanie
przekąska
Przetwory
Przystawki
Rabarbarowe
Racuchy
Rybne
Rzodkiewka
Sałatki
Serniki
Smoothies
Sosy
Sushi
Szarlotki
Szpinak
Śliwki
Śniadania
Tanie gotowanie
Truskawkowe
Video
Walentynki
warzywne
wegetariańskie
Wielkanoc
Wielkanoc- ciasta
Wielkanoc- inne
Wielkanoc- zupy
Wigilia i Święta
Wiśnie
Z Jajem
Zamrażanie
Zapiekanka
Zdrowie
Zestaw obiadowy
Zestaw obiadowy dietetyczny
Zielony groszek
Ziemniaczane
Zupy
Popular Posts
Blog Archive
-
►
2019
(20)
- ► października (1)
-
►
2018
(192)
- ► października (1)
-
►
2017
(38)
- ► października (7)
-
►
2016
(405)
- ► października (25)
-
►
2015
(403)
- ► października (29)
-
▼
2014
(253)
- ► października (10)
-
▼
maja
(29)
- Przetwory- zapasy zimowe z owoców i warzyw
- Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE
- Surówka z młodej kapusty z boczkiem
- Klopsiki rybne z karpia w pikantnym sosie
- Galaretka truskawkowa z migdałami
- Czekolada studencka
- Kasza jaglana na słodko do mięs
- Ogórki kiszone na zimę- sprawdzony przepis
- Lukrowy torcik rabarbarowy z orzechami
- Liście botwinki z serem- sałatka na ciepło
- Przecier z pieczonych buraków do słoików na zimę
- Ciasto niedzielne bez jajek z borówkami
- Filety z kurczaka pod szparagami
- Makaron domowy z truskawkami
- Domowy kisiel truskawkowy
- Zupa rybna z kaszą jaglaną
- Marynowana papryka z miodem do słoików na zimę
- Mizeria z octem na winie do słoików na zimę
- Zupa fasolowa ze szczawiem
- Przecier szczawiowy do słoi
- Rurki półfrancuskie
- Botwinka pasteryzowana do słoików
- Pączki domowe
- Kotlety mielone z otrębami owsianymi- LIGHT bez tł...
- Ogórki faszerowane mięsem w śmietanowym sosie
- KONKURS- Słodki prezent na Dzień Matki
- Zebra buraczana
- Kuchnia bez pszenicy- bezpszenne mąki
- Sernik pod kakaową kruszonką
świetny pomysł na deser:)
OdpowiedzUsuńfajne ;)
OdpowiedzUsuń