Uwielbiam te rurki! zarówno z bitą śmietaną, kremem waniliowym czy marmoladą:) Z każdym nadzieniem są przepyszne!
Składniki:
1 kostka margaryny,
1 szklanka gęstej śmietany,
3 szklanki mąki,
50 dag dżemu, marmolady (lub tradycyjnie bita śmietana),
cukier puder do posypki,
tłuszcz do formy.
Wykonanie:
Mąkę posiekać dokładnie z margaryną i dolewając powoli śmietanę wyrobić ciasto.
Rozwałkować cienkie placki, pokroić na małe kwadraciki, smarować dżemem i zawinąć w rurki. Ułożyć ( spojeniem do dołu) na blaszce wysmarowanej tłuszczem lub papierem do pieczenia.
Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni około 25 minut i obficie posypać cukrem pudrem.
Bardzo ciekawy blog kulinarny z interesującymi przepisami. Gratuluję pomysłu :)
OdpowiedzUsuńZapraszam też do mnie i pozdrawiam.
www.odpowiedzinatrudnepytania.pl
Bardzo ciekawy blog kulinarny z interesującymi przepisami. Gratuluję pomysłu :)
OdpowiedzUsuńZapraszam też do mnie i pozdrawiam.
www.odpowiedzinatrudnepytania.pl